danie

Zamówienia można składać telefonicznie: 61 876 61 55, 61 876 62 03

oraz mailowo:

Menu

Oferta świąteczna:

  • Pasztet z dziczyzny 60 gr – 8 zł/porcja
  • Pasztet wege 60 gr – 8 zł/porcja

Zupy 250 ml:

  • Barszcz czerwony z uszkami – 10 zł
  • Krem borowikowy – 14 zł
  • Zupa rybna – 12 zł

Ryby:

  • Karp smażony150 gr –12 zł /porcja
  • Sandacz w sosie borowikowo-śmietanowym 130 gr – 15 zł/porcja
  • Łosoś w sosie maślano- cytrynowym 130 gr – 15 zł /porcja

Mięsa:

  • Zraz wołowy z sosem pieczeniowym 180 gr – 16 zł /porcja
  • De volaille 150 gr – 14 zł /porcja
  • Pieczeń wieprzowa z sosem pieczeniowym 150 gr – 14 zł /porcja
  • Udko z kaczki z sosem żurawinowym 180 gr – 16 zł / porcja

Dodatki:

  • kopytka 100 gr – 5 zł / porcja
  • Ziemniaki pieczone 130 gr – 5 zł /porcja
  • Sos pieczeniowy, Sos tatarski – 4 zł /porcja 50 ml
  • Sos żurawinowy / sos cumberland – 4 zł /porcja 50 ml
  • Kapusta wigilijna z grzybami – 120 gr - 9 zł /porcja

Zimny bufet:

  • Ryba po grecku 100gr – 8 zł /porcja
  • Śledź w oleju 150 gr – 8 zł /porcja
  • Śledź z suszoną śliwką, cynamonem 150 gr – 8 zł /porcja
  • Sałatka jarzynowa 150 gr – 8 zł /porcja
  • Schab ze śliwką 100 gr – 8 zł /porcja
  • Schab z musem chrzanowym 100 gr – 8 zł /porcja
  • Sandacz w galarecie z chrzanem 100 gr – 9 zł /porcja
  • Indyk z brzoskwinią 100 gr – 8 zł /porcja
  • Pierogi z kapustą i grzybami 6 szt – 15 zł /porcja
  • Bigos - 150 gr – 9 zł /porcja

Menu restauracji Rycerskiej, na zdjęciu schab na zimno
Menu restauracji Rycerskiej, na zdjęciu schab na zimno